02/01/17

Вес-Алла-Кол-е-да

Проблемите са едни и същи: дефинирани, предвидими, решими.

С тях се борят изморени старейшини, които посвещават животите си, застанали всеки до неговата си вятърна мелничка, за да покажат на равните си "съчовеци", че рицарят не е измислена порно звезда, а защитника който търсят; изкривяват огромните си монолитни и прекрасни личности, за да бъдат изтезавани от тези, срещу които мирно протестират и осмивани от тези в които се кънат във вярност.

Светът Е един. Разумът Е един.

Политиката е една, но НЕ Е разумна и отдавна не е част от философската наука; етикета й не е етичен; думите, изпълващи я със съдържание, нямат логично значение.- само шум за приемниците, които освен че не мислят (по дефиниция) за да не разбират, а и не "говорят", т.е. нямат функционален смисъл, а след като изгубят и символичния си такъв - ще изчезнат; амортизирани и морално остарели деца - потребители на самите себе си, играещи поредния дубъл на сцената, в която взимат месечната си награда, не за да я споделят с когото решат, а с този които най-много мразят.

През изминалата година направихме най-малко за себе си: най-малко творихме и най-малко родихме.

Спечелихме обаче най-много пари: като не съградихме нищо веществено, защото сме "над нещата", но разрушихме и осъдихме всичко, за което "имахме време".

Смазахме всяка мравка по пътя и се погрижихме всеки, независимо дали има кожа или не, пишка или не, мозък или не - да не остане без топла пица по "Новата АллаКоледа".

Весели празни... ци?!